GE KETUPAT

Tau tak mereka yang pakai Honda Jazz sebelum tahun 2013, sebenarnya terdiri daripada mereka yang kaya raya. Rumah besar, orang gajian ada, uwang banyak. Semuanya gara-gara struktur percukaian kita yang...

BACA

MAX IS BACK

Ia bukanlah sebuah kereta jalanan yang sah, tapi merupakan sebuah jentera perang yang digunakan oleh Max Wan dan Arechong dari Max Impact Auto Garage, untuk bersaing dalam kategori Super Street...

BACA

REMY D’BETENG

Apa tujuan sebenar membeli kenderaan jenis trak pikap? Senang nak angkut barang katanya. Boleh isi sayur, isi ketam, isi baja, isi simen, nak isi baiya masuk site pun boleh. Namun...

BACA

VTEC-T YO!!!

Sedan keluarga. Sesuatu yang diperlukan oleh semua, khususnya untuk mereka yang telah berumah tangga. Senang nak balik kampung, takde kena cerca ngan mak mertua. Ini tidak, dibawanya balik kereta sepot...

BACA

KING DAUS

Di kalangan ribuan peminat modifikasi, ada satu golongan yang memiliki hati keras seperti Roy. Kerana minat, mereka sanggup mengambil risiko untuk menjelmakan kereta yang sedang dimiliki kepada model pujaan....

BACA

BABY-BENZ POKMANG

Kat mana kau pada tahun 1982? Mungkin masih bertatih, mungkin juga belum lagi bergelar baby. Ketika jambatan Pulau Pinang baru nak pacak tiang, ketika Michael Jackson sibuk mempromosikan lagu hantunya,...

BACA

PANCHING MAGIC

Bila bercerita pasal Felda, kita mungkin bayangkan sebuah kawasan tanaman sawit yang luas dan mendamaikan. Golongan penduduknya terdiri daripada generasi setengah abad yang keras berusaha memajukan keluarga. Dari segi kemasyarakatan...

BACA

KUPI-KUPI

Ini model Civic yang tak reti-reti nak nampak tua. Dah 28 tahun kot, tapi masih elok bersaing dengan model generasi kini yang lebih moden. Kalau citer bab keselamatan memang kalah...

BACA

DEVOTES OF CERET

Sebelum negara dihujani kawanan kereta kompak dari pengeluar tempatan, terdapat satu zaman di mana kereta-kereta kelas sub-kompak cukup digemari. Ada siri Starlet, Swift, March, termasuk Charade mewakili barisan model Daihatsu....

BACA
Page 1 of 13 1213

POPULAR

CAPAIAN