SEPANG DILANGGAR TODAK

Kepada yang sering mengikuti perkembangan sukan trek khususnya siri Malaysia Speed Festival (MSF), anda pasti perasan kelibat jentera berpintu dua ni. Aksi lincah yang ditunjukkan, berjaya menghidupkan suasana perlumbaan. Langsung...

BACA

FUN TAXI

Adakalanya, kita tak nampak pun potensi sesetengah kereta yang yang ada melata di atas jalan. Contohnya angkatan teksi-limo, yang boleh dikelaskan sebagai sedan separa mewah. Mungkin kurang adil kalau dibandingkan...

BACA

RAIN’S PREVO

Bagi membentuk persepsi sebagai pengeluar kereta nasional yang ‘dare’ untuk bersaing, Proton telah memperkenalkan model serba baharu Preve pada tahun 2012. Ia bagi menggantikan model Lancer Inspira, yang dikritik kerana...

BACA

HADI’S PREVO

Rakan gaduh kepada Rain adalah kereta ini, sebuah Preve CFE yang juga telah selamat dinaik taraf. Seperti pengguna kaki berat yang lain, masalah dihadapi Hadi berpunca dari keupayaan enjin asal...

BACA

MISTERI YAKUZA

Dunia modifikasi wagon tempatan, sebenarnya agak kecil berbanding kereta segmen lain. Tak ramai yang minat, sedangkan potensi yang boleh dipilih banyak jugak. Mungkin kerana imejnya sebagai kereta pasar malam, menyebabkan...

BACA

THE UNDERRATED

Selaku peminat tegar dan pengusaha bengkel yang lebih ke arah Toyota, Imran tentunya memerlukan sebuah kereta yang boleh memberi kesan wow. Nak amik Vios laju sangat. Supra pulak tak larat...

BACA

FORM & FUNCTION

Sebahagian besar kaki kereta menganggap, campur aduk konsep pada sesebuah kereta itu adalah salah. Mana boleh pakai Mugen campur Spoon. Salah besar tuh. Kalau masuk mahkamah, mungkin boleh dikenakan hukuman...

BACA

BOTZILLA

Dari tiga model holy trinity JDM era 90-an, generasi Skyline R34 masih kekal sebagai pilihan paling popular khususnya di negara ini. Bukan sebab ia lebih murah, tapi kerana Supra dan...

BACA

ABAS ART

Ada masanya, kita mungkin mengimpikan sesuatu di luar kemampuan sebenar. Fitrahnya begitu. Sama ada ia mampu digapai, semuanya bergantung kepada ketentuan masing-masing. Tapi jangan tak usaha pulak. Andai kata gagal...

BACA

RABBIT KING

Peminat JDM kalau bikin Myvi, biasanya akan pilih kit badan Passo atau Boon. Selalu sesangat, sampai Acik sendiri pun pening nak bezakan antara dua. Nampak sama macam yang bulan lepas,...

BACA
Page 1 of 9 129

KATEGORI

POPULAR